Produse Silvania

Standarde înalteProducem cherestea de rășinoase utilizând tehnologie de precizie avansată și capacitate dezvoltată de debitare, diferite clase și dimensiuni, dușumea și lambriuri în funcție de cerințele beneficiarilor. Avem piață de desfacere în țările din...

Producem elemente lamelare stratificate din cherestea de rășinoase pentru ferestre și uși. Pe lângă acestea producem diferite panouri și elemente pentru construcții. Acestea se obțin prin suprapunere și lipire prin presare a mai multor straturi de lemn natural.

...

Ramele pliabile sunt produse folosite la ambalaje pentru piese grele precum piese auto, piese diverse, utilaje pe varietăți de europaleți cu 4 și 6 balamale.

Produsul este realizat pe o linie de fabricație automatizată. Ambalajul are o largă...

Producem lambriu din lemn de rășinoase, la grosimea de 12,14,18 mm, în lungimi de 3 și 4 m, dușumea la grosimea de 24 mm, lățimea de 90 mm, în lungimea de 3 și 4 m și dușumea tip parchet stratificat în grosimea de 28 mm,...

Mulțumiri

Silvania Internațional este o firmă cu peste 300 de anjajați și cu o cifră de afaceri în creștere de la an la an. Dincolo însă de elementele acestea statistice Silvania este o familie zidita pe valori perene. Prețuim fiecare angajat și credem că cea mai importantă resursa a noastra nu este lemnul ci sunt oamenii. Cu ei și în jurul lor am clădit această afacere. Inteligența și creativitatea lor se vede în fiecare produs și în fiecare lucrare executată.

Mulțumim și colaboratorilor noștrii. Beneficiari și furnizori deopotriva. Multe dintre lucurile pe care le știm, le-am invățat de la voi. Vă purtam un respect deosebit pentru asta. Nu in ultimul rând ii mulțumim lui Dumnezeu pentru sănătate și pentru toata purtarea lui de grijă. 

Lemnul este istoric unul dintre cele mai utilizate materiale în arhitectură. Este un material „vechi” care, totuși, garantează toate standardele moderne de performanță. Tot în România, din ce în ce mai mulți oameni experimentează utilizarea acestui material datorită avantajelor considerabile pe care le oferă.

Odată cu difuzarea conceptelor de bio-arhitectură și durabilitate a mediului, lemnul este din ce în ce mai mult o opțiune validă. Datorită proprietăților sale, oferă performanțe excelente în multe moduri. Prin urmare, garantează performanțe ridicate și, în același timp, respectă mediul în care trăim.

Este un material 100% natural. Este complet reciclabil și eliminarea acestuia nu poluează mediul înconjurător. În domeniul bio-arhitecturii, este, prin urmare, unul dintre materialele de construcție prin excelență.

De ce este importantă alegerea lemnului pentru exterior

Lemnul este sensibil la umiditate, ciuperci, microorganisme, insecte, iar toate sunt la exterior. Dar unele specii sunt mai rezistente ca altele și de aceea este recomandat să le alegem pe cele cu rezistența mai mare la exterior. Rezistența lemnului la exterior se numește durabilitate. În general, durabilitatea se referă la rezistența la toți agresorii exteriori, dar există specii care, de exemplu, sunt rezistente la umiditate, dar au rezistență slabă la insecte. 

Fibra este cea care face diferența între specii. Fibrele sunt formate din celule, care sunt, în mod obișnuit, paralele cu axa longitudinală și au la interior vasele prin care circulă sau a circulat hrana. Uneori, din cauza condițiilor de mediu (secetă, vânt puternic) fibra poate crește răsucit, proprietățile lemnului, în acest caz, fiind diferite. Lemnul cu fibra răsucită cam trebuie evitat deoarece comportamentul diferă de cel al lemnului cu fibra normală.

Cherestea rășinoasă

Cheresteaua produsă de noi provine din lemn certificat FSC, deoarece pe piață, în prezent, există un interes crescut pentru producerea și comercializarea produselor certificate, care oferă garanția că lemnul utilizat în produsele finite provine din păduri gestionate durabil, pe criterii sociale, economice și ecologice.

 

Avantaje

* Menține un echilibru constant între oxigen și umiditate optimă

* Proprietăți de izolare termică

* Non-poluant

* Materialul natural nu are efecte nocive asupra omului

* Este unul dintre materialele de construcție cele mai durabile

* Materialele moderne și unice 

* Prelungește viața lemnului!
 

Lambriu și dușumea

 

Avantaje

* Material 100% ecologic

* Lemnul natural oferă o estetică si o eleganță imposibil de egalat

* Oferă posibilitatea finisării în nenumarate nuanțe

* Nu se mai deformează și nu putrezește

* Nu lucrează în timp

* Este durabil și robust

 

Stratificate/ îmbinate

Producem elemente lamelare stratificate din cherestea de rășinoase pentru ferestre și uși. Pe lângă acestea producem diferite panouri și elemente pentru construcții. Acestea se obțin prin suprapunere și lipire prin presare a mai multor straturi de lemn natural.

Fiecare strat este obținut prin debitarea radială a lemnului, iar adezivul folosit este unul special, rezistent la apă. Rezultatul este o structură rigidă și stabilă, în care deformările și modificările de volum ale fiecărui strat sunt anihilate de către celelalte straturi.

 

Avantaje

* Material 100% ecologic

* Lemnul natural oferă o estetică și o eleganță imposibil de egalat

* Tâmplăria din lemn se potrivește oricărui stil architectural

* Oferă posibilitatea finisării în nenumărate nuanțe

* Nu se mai deformează și nu putrezește

* Nu lucrează în timp

* Spații interioare fără coloane de sprijin intermediare

* Este durabil și robust

 

Cu pasiunea noastră transformată într-un proiect cu adevărat remarcabil, echipa Silvania a reușit să insufle viață întregii comunități din pitorescul Lunca Ilvei și am deschis ușile către o experiență de învățare practică și interactivă. Prin Centrul de Cercetare și Inovare Lunca Ilvei, elevii și locuitorii din zonă au parte acum de o experiență practică și interactivă de învățare. În acest atelier practic, toți cei care sunt fascinați de prelucrarea lemnului au parte de o multitudine de oportunități prin care vor dobândi cunoștințe în acest domeniu. 

Echipa Silvania devine un catalizator al schimbărilor, inspirând generații întregi să-și urmeze visurile și să exploreze necunoscutul. Este povestea unei comunități care a transformat pasiunea într-o fântână nesecată de cunoștințe.

Așadar, om drag, cum ar fi să vezi lumea cu ochi curioși și inovatori? 

Acest centru este o inițiativă privată desfășurată de colectivul de specialiști din prelucrarea lemnului și resurselor din lemn, dar și specialiști (membri ai echipei Silvania și firmelor înrudite) în construcții industriale și civile, silvicultori și personal de exploatare forestieră. Centrul dispune de spații pentru servirea mesei, cazare, cercetare, inovare, proiectare, sală de conferințe, săli de documentare, bibliotecă tehnică și sală de expoziții.  Aceste facilități sunt concepute pentru a oferi condițiile necesare ca specialiștii să poată prezenta subiecte pregătite anterior elevilor și studenților din școlile profesionale, licee și facultăți, în funcție de specializarea grupurilor care îi vor vizita.

Centrul nostru și-a extins brațele către orizonturi îndepărtate, aducând în inima sa experiențe dincolo de granițe.

O frumoasă poveste de colaborare se desfășoară cu o școală silvică din Franța, unde elevi și profesori se îmbarcă într-o călătorie spre fabrica „Silvania Internațional” din pitoresca Lunca Ilvei.

În lumea aceasta plină de conexiuni, împărtășim poveștile cu Asociația Studenților Constructori din Cluj, Facultatea de Ingineria Mediului, Facultatea de Prelucrarea Lemnului din Brașov și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Acest fir al colaborării se întinde și către alte instituții de învățământ și școli profesionale din zonă. Fiecare ajutor devine o filă dintr-o poveste mai mare, unde cunoașterea se împletește cu practica, iar inovația devine un dans susținut de toate entitățile implicate.

Și așa, în inima din Lunca Ilvei, acolo unde frunzele copacilor șoptesc tainele învățării și vântul poartă ecourile, povestea echipei Silvania devine tablou viu, în care fiecare detaliu este îmbinat cu grijă și pasiune. Ca file dintr-un basm modern, ne conectăm cu pasiunea și devotamentul care dau contur unei comunități unite și pline de inspirație.

Într-un colț pitoresc al României, unde vântul mângâie pădurile și fiecare zi ne aduce mai aproape de binecuvântări, unde timpul pare să se oprească pentru a face loc tradițiilor  menținute cu pasiune de mai mulți ani, se desfășoară o poveste care îmbină cu măiestrie două pasiuni: dragostea pentru educație și tandrețea față de lemn. 

Așadar, om drag sufletului nostru, în colțul de Rai dat de măiastra Lunca Ilvei, echipa Silvania, condusă de familia Iugan, cultivă cunoașterea și sprijină comunitatea.

Împreună țesem o poveste autentică despre educație și creativitate pe care abia așteptam să o împărtășim cu tine!

În această călătorie dedicată educației și iubirii pentru lemn, țesută în comunitatea din Lunca Ilvei, familia Iugan a devenit un sprijin pentru învățământ și inovație. Cu inima deschisă, echipa Silvania, reprezentată cu pasiune de familia Iugan, se implică constant în susținerea unității de învățământ din Rodna.

Alături de o altă familie am îndeplinit un vis comun: acela de a oferi un mediu optim de învățare pentru toate nivelele, de la învățământul antepreșcolar până la cel postliceal, în cadrul Liceului Tehnologic „Florian Porcius” din Rodna.

Mai mult decât un partener de nădejde, familia Iugan a contribuit semnificativ la reabilitarea, modernizarea și extinderea unor instituții de învățământ de referință din județ, precum Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița și Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, proiecte care și-au lăsat amprenta în fiecare suflet dornic de învățare și progres.

Această schimbare reprezintă, pentru comunitatea din Rodna, un moment de bucurie, deoarece sprijinul acordat a permis dotarea sălii pentru creșă și laboratoarele pentru practica asistenților medicali generaliști și asistenților medicali de farmacie. Această realizare ajută la formarea profesională a studenților și le oferă o experiență practică valoroasă în domeniul lor de studiu.

Pe lângă contribuția lor deosebită în dotarea școlii, familia Iugan este mereu alături de comunitatea din Rodna și sprijină formarea generațiilor. Școala din Rodna organizează anual două concursuri importante, „Aripi din cuvinte” și „Natura și viața”, în care ne aducem contribuția. 

Un alt moment deosebit despre care dorim să-ți vorbim, om bun, a avut loc în anul 2018 la Rodna. Am avut prilejul de a ne alătura în organizarea celei de-a IX-a ediție a conferinței „Text și Discurs Religios”. Noi susținem importanța valorilor adânc înrădăcinate în textul și discursul religios. Păstrăm tradițiile în inima noastră, așa cum le-a surprins Rebreanu în viața rurală. 

Educația continuă este o călătorie care necesită dăruire, pasiune și dorință de a învăța. Înălțăm dragostea pentru lemn, construind viitorul cu iubirea noastră pentru educație și credință.  Așadar, pentru echipa noastră, învățarea nu e doar un termen frumos, ci un stil de viață. Ne bucurăm să vedem că fiecare lecție, fiecare proiect pe care îl sprijinim cu suflet și dedicare este ca o bucățică adăugată la marele puzzle al cunoașterii! 

Contactați-ne

Optiuni